Scannere coduri de bare


Cititorul de coduri de bare este un dispozitiv de mână sau staţionar, utilizat pentru a capta şi a citi informaţiile dintr-un cod de bare. Un cititor de coduri de bare este format dintr-un scaner, un decodor  (fie încorporat sau extern) şi un cablu, pentru a conecta cititorul la un calculator. Datele captate sunt traduse în numere şi/sau litere, ce trebuie transmise în calculator, astfel încât aplicaţia software existentă să le identifice.

Scanerele de coduri de bare pot fi conectate la un calculator printr-un port serial, port tastatură sau un dispozitiv de interfaţă numit ‘wedge’. Modul de funcţionare constă în direcționarea unui fascicul de lumină peste codul de bare și măsurarea cantității de lumină care este reflectată înapoi. Scanerul transformă energia luminii în energie electrică, care este apoi transformat în date de către decodor și transmise în calculator. Scanerul transformă energia luminii în energie electrică, care este apoi transformată în date de către decodor și transmise la un calculator.

Există patru tipuri de bază de cititoare de coduri de bare – “stilou”, CCD (sau LED), scanere de imagine și scanere cu laser.

  • Scanerul de tip “stilou” este cel mai simplu cititor de coduri de bare. Acesta nu conține piese în mișcare și este cunoscut pentru rezistenţă și preţul convenabil. Cu toate acestea, poate reprezenta o provocare pentru utilizator, pentru că trebuie să rămână în contact direct cu codul de bare, trebuie să fie menținut la un anumit unghi și trebuie deplasat peste codul de bare, la o anumită viteză.
  • Un cititor de tip CCD are o rază de citit mai bună decât scanerul stilou și este adesea folosit în vânzarea cu amănuntul. De obicei, un scanner CCD are o interfață de tip "pistol", și trebuie ţinut nu mai mult de un centimetru de la codul de bare. De fiecare dată când codul de bare este scanat, sunt luate mai multe citiri pentru a reduce riscul de erori.
  • Un scaner de imagine foloseşte o cameră video de mici dimensiuni pentru a captura o imagine a codului de bare și apoi folosește tehnici digitale sofisticate de procesare a imaginii pentru a decoda codul de bare. Se poate citi un cod de bare de la aproximativ 7 până la 22 cm distanță și, în general, costă mai puțin ca un scaner cu laser.
  • Un cititor cu laser, fie de mână sau staționar, nu trebuie să fie aproape de codul de bare pentru a-şi face treaba. Acesta utilizează un sistem de oglinzi și lentile, pentru a permite cititorului să citească codul de bare, indiferent de orientare. Poate citi cu ușurință un cod de bare de până la 60 de centimetri  distanță, iar pentru a reduce posibilitatea de erori, cititorul poate efectua până la 500 de scanăr

Noutăți

Suport non-stop

Numerele de suport non-stop:

0212.100.100

0788.222.211

Asistență

Abonare

Abonează-te la newsletter:


Abonează-te!